Българският наставник Димитър Димитров – Херо заяви за Гонг, че все още е треньор на Амкар Перм и няма намерение да се оправдава за това, което се случва с клуба му. Руският тим записа редица лоши резултати от началото на сезона, което нажежи обстановката в отбора. Местни фенове и журналисти вече поискаха оставката на Херо.

„Намирам се в България, защото трябваше да удължа работната си виза и във вторник се вероятно ще се прибера в Русия. Нормално ги приемам тези упреци. Нито ще съм първият, нито последния треньор в това положение. Приемам всичко – нормално е”, сподели Димитър Димитров, като уточни, че преди мача със Сатурн той е имал разговор с ръководството на Амкар.

„След като резултатите не са добри, е нормално треньорът да носи отговорност. Миналата година напуснаха редица футболисти, селекцията не беше много добра, имаше контузии на основните футболисти. Скамейката на Амкар е изключително къса. В последните мачове нямаше защита, трябваше да пускаме полузащитници да играят в защита. Но каквото и да е решението, аз го приемем, и няма да се оправдавам с каквото и да било”, добави Херо, вече стъпил на българска земя.

„Първо, задачата ни бе поставена да сме до 10-о място, което и изпълняваме. Ако се вземат футболисти. Вчера изиграхме най-лошия си мач. Ние направихме силни мачове срещу най-силните отбори, но в много мачове и шансът ни обърна гръб.”

Запитан, дали има вероятност да се завърне у нас като треньор, ако нещата в Перм продължат да се развиват по този начин, Димитров заяви: „Не, не мога да ви кажа нищо за България. Концентрирал съм се върху Перм. Няма нищо реално на този етап.”

„Да, работата ми в Русия е полезен опит. Видях неща, с които досега не съм се сблъсквал. Знаете, че треньорът зависи от много фактори, но пак казвам не се срамувам, може би не съм попаднал на точното време в точното място”, завърши треньорът на Амкар.