Старши треньорът на Амкар Перм Димитър Димитров-Херо заяви в интервю за Гонг, че очаква в понеделник Димитър Телкийски да подпише контракта си с руския клуб. Бившият футболист на Ботев Пловдив, Левски и Апоел Тел Авив от известно време е в Русия, но все още не е подписал.

„Прегледите минаха. Мисля, че в понеделник Мечо трябва да подпише с Амкар. Лошото е, че той не беше тренирал и сега не е във форма. Няма да го ползвам в следващия мач, който ни е срещу Криля Советов. След това може би ще играе за купата на страната, където ни чака осминафинал. Трябва малко време. Познавам го много добре. Работил съм с него в Левски, знам го добре от националния отбор. Мечо може да играе на всяка позиция в халфовата линия. Когато достигне добро състояние, няма да имам проблем да го пускам на различни позиции. Ще има място, както за Телкийски, така и за Гошо Пеев”, сподели Димитров специално за Гонг.

Специалистът изрази съжаление, че тимът му вчера е пропуснал да вземе нещо повече от мача с Химки. Акмар загуби с 0:2, въпреки че е имал превъзходство. „Съперниците, а и всички журналисти признаха, че бяхме по-добри. Вратарят ни допусна много груба грешка, но във футбола това го има. На този етап съм спокоен. Радвам се, че започнахме да играем доста добре, надявам се и точките да дойдат”, допълни Димитър Димитров.

С привличането на Димитър Телкийски българската колония в Амкар набъбна сериозно. В тима от Перм дълги години играят Кушев, Сираков и Пеев.