Българският нападател Мартин Кушев преподписа договора си с Амкар Перм, научи Гонг. Таранът ще носи екипа на руския тим и през следващата година. Българинът е голмайстор на Амкар и капитан на състава.

„Днес подписах нов договор и съм много доволен от отношението на клуба. Те ми предложиха и се разбрахме без приказки. Клубът показа уважение към мен, много съм радостен. Договорът е за още една година”, сподели по телефона от Перм Кушев.

„Сезонът не беше добър за нас, но хубавото е, че се спасихме. Вече мислим за следващата година. Догодина ще се постарая да вкарвам повече голове”, продължи ветеранът.

„Бях решил за себе си да играя още една година. Чувствам се добре физически и няма смисъл да спирам. После ще мисля, но в крайна сметка ще си проличи на терена”, допълни Мартин Кушев в интервюто си за Гонг.

„Имах едно предложение от друг чужд клуб, но бях казал на хората, че ще изчакам Амкар. Не крия, че се радвам, заради оставането си в този отбор”, откровен бе ветеранът, който е носил екипите на Левски, Славия и Литекс.

„Миналата година се борихме за медалите, а сега да не изпаднем. Надявам се догодина нещата да бъдат много по-добри. Продължаваме за Купата на Русия, там също ще се борим”, отсече Кушев.

„Разбрах се с президента да играя, докато имам сили. След това той иска да ме прехвърли към треньорския екип. Сега оставам само играч. Пожелавам си здраве и сили, а после всичко ще бъде наред”, завърши изказването си пред Гонг Мартин Кушев.