Отборите на АЕК и ПАОК завършиха 2:2 в мач от шампионския плейоф в първенството на Гърция. Кирил Десподов започна двубоя на пейката, но влезе в игра половин час преди края, когато неговият тим изоставаше с два гола. Капитанът на България не успя да се разпише, но след неговата поява ПАОК отбеляза две попадения. Той влезе като втори нападател на мястото на Томас Мург и имаше решаващ принос за обрата, след като създаде числено превъзходство и подхвана атаката на тима си за първия гол.
 
Спечелената точка остави ПАОК на върха в Гърция с 67 точки, следван от АЕК с 66. Трети с точка по-малко е Панатинайкос, който се наложи с 2:0 над Арис Солун. Четвъртият участник в битката за титлата Олимпиакос е с 63 пункта, след като по-рано в неделя се наложи над Ламия с 5:1.

В началото на мача АЕК беше тимът, който контролираше темпото, имаше и по-опасни атаки. Превъзходството им беше затвърдено в 30-ата минута. Леви Гарсия елиминира защитниците на ПАОК със страхотен пас, а Пинеда бързо се измъкна от двама бранители и подаде в точния момент към Мият Гачинович, който прониза вратаря Доминик Котарски за 1:0.

Първата добра възможност за ПАОК дойде в 35-ата минута, когато Андрия Живкович центрира от ъглов удар и намери сам на втора греда Томаш Кедзиора. Полякът стреля с глава, но топката премина над вратата на Атанасиадис.

Четири минути след началото на второто полувреме домакините удвоиха преднината си с изпълнение на Софиян Амрабат от фаул. Вратарят на ПАОК не се намеси по най-добрия начин и топката се спря в мрежата му.

Още един път Кедзиора не успя да вкара от статично положение, но в 62-ата минута резултатът беше намален. Кирил Десподов се измъкна много добре от Ехсан Хаджисаифи отляво и отправи удар. Вратарят Анастасиадис изби, но в краката на съотборника си Гачинович, който пък не изчисти навреме. Щефан Шваб открадна топката и след  това и подаде на Абдулрахман Баба, който я прати в мрежата.

АЕК нямаше много офанзивни моменти след попадението на ПАОК, който се опитваше да стигне до равенството. Десподов и съотборниците му бяха наградени за упоритостта си в 89-ата минута, когато от фаул на Живкович футболистите на АЕК не успяха да изчистят. Баба отляво отново центрира и Оздоев от трудна ситуация прати топката в мрежата на Атанасиадис за 2:2. Голът беше проверен от съдиите от стаята за ВАР-помощ, но не беше открито нарушение.