Българският национал на Амкар Перм Петър Занев сподели очакванията си за интересен шампионат в България, както и за силна конкуренция между Лудогорец и ЦСКА напролет. Занев коментира и поражението на неговия руски тим от Берое (0:1) в контролна среща, играла се в Турция.

 „Не е важен резултатът, а играта. Важно е, че няма контузени. Ние сме в начален етап от подготовката, много наблягаме на физиката, игрово сме назад. До март имаме време“, започна Занев.

„Берое игра добре, подават си добре топката. Адмирации за треньора им. Мисля, че това е пътят на успеха и съм на мнение, че ще успят да заемат челни места в шампионата“.

„Поглед имам върху родния шампионат, доколкото чета спортни новини. Мисля, че сериозно се готвят отборите. Тази година мисля, че първенството ще е интересно и ще има силна конкуренция между Лудогорец и ЦСКА“.

Що се касае до целите пред Амкар в руския шампионат, Занев каза: „Ние лошо почнахме, след това наваксахме, но последните два мача ги загубихме. Сега се намираме на незавидна позиция. и ще се постараем да запазим място в елита и евентуално да играем финал за Купата“.

 България попадна в група с Норвегия, Кипът и Словения в новосформирания турнир Лига на нациите, в тази насока Занев сподели: „Равностойна група, този турнир ни дава възможност да се класираме за голям форум. Отборите са равностойни и всеки може да победи всеки. Важно е как ще стартираме“. 


Валентин Грънчаров, пратеник на Дарик радио в Турция