Шампионът на Русия Спартак тъкмо се върна на пътя на победите напоследък и пак допусна грешна стъпка. Московчани не успяха да победят у дома слабака Амкар Перм и стигнаха само до нулево равенство. 

Титуляр за шампионите започна българският национал Ивелин Попов. Той обаче остана на терена до 62-та минута, когато беше сменен от Педро Роча и не можа да помогне за постигане на победа. 

За Амкар не игра българският капитан на тима Петър Занев. Причината е, че той все още лекува контузия от мача на националния отбор с Люксембург и все още не е ясно кога ще се завърне на терена. 

Този мач се превърна в стрелбище пред вратата на Амкар. Нападателите на Спартак обаче така и не успяха да намерят целта. Гостите от Перм имаха едно-единствено положение, но така и не успяха да го реализират. 

Така московци развалиха впечатленията след звучния шамар, който залепиха на Севиля през седмицата, побеждавайки го с 5:1 в Шампионската лига. След този развой Спартак събра 21 точки в актива си и все още е на четвърто място, на седем точки от лидера Зенит. Амкар пък събра 16 точки и е точно над зоната за баражите.