Българският национал Петър Занев изигра цял мач за своя Амкар в домакинството с Арсенал Тула. Тази битка обаче беше наистина скандална, след като гостите надделяха с 2:0, а в 90-те минути получиха две дузпи, които пропиляха, а двама играчи на домакините от Перм бяха изгонени. 

За тима от Тула неизползвана резерва беше друг роден национал Михаил Александров. Но и без него тимът му стигна до ценните три точки, които го отдалечиха от опасната зона, но това не може да се каже за Амкар. 

Още в 11-та минута Арсенал получи правото да изпълни дузпа, която Артьом Дзюба пропиля, но при добавката беше точен и откри резултата. При този резултат дойде и почивката, а след нея имаше още скандални моменти. 

Първо четвърт час преди края за Амкар се появи нигериецът Фегор Огуде, който с първото си докосване си изкара червен картон. Четири минути след това Дмитрий Белоруков направи втора дузпа и получи втори жълт картон, за да стане вторият изгонен от състава на домакините. 

Но Еванс Кангва пропиля и тази дузпа. Но само две минути след това Артьом Дзюба асистира на Сергей Ткачев и той оформи крайното 2:0 в 83-та минута, за да сложи окончателно точка на спора. 

След тази развръзка Арсенал Тула излезе на шестата позиция с 31 точки, докато Амкар Перм е на 14-о място с 22 и при определена развръзка в мачовете от кръга, може да падне дори в зоната на изпадащите.