В цветния уикенд включващ празниците Лазаровден и Цветница, зрителите на Mtel Sport 1 и 2 ще станат свидетели на част от най-интересните мачове в две водещи първенства в Европа - руското и холандското. 

В съботния ден в ефира на Mtel Sport феновете на футбола и по-точно тези на руското първенство може да видите пряко двубоя на Амкар Перм срещу Локомотив Москва, част от 29-ия кръг. 

Тимът на Занев, който се бори за спасението си излиза срещу лидера в шампионата. Локомотивци се борят за титлата със Спартак Москва като имат аванс от 5 точки и мач по-малко спрямо съперника си за титлата.

източник: БГНЕС

От своя страна Амкар има доста голяма нужда от точки и дори равенството може да се окаже ценно за тима на наставника Евсеев.

Московчани имат в последните 5 мача четири победи и равенство, но със сигурност ще търсят пълен успех далеч от дома.

В неделния ден ( 1 април) в ефира на Mtel Sport 2 може да гледате УФА срещу Зенит от 16:30 часа. УФА прави един великолепен сезон и заема 6-ото място с актив от 34 точки. Зенит е на петото място в класирането с актив от 39 точки.

Петият и шестият в класирането със сигурност ще предложат едно интересно дерби, а със сигурност тимът от УФА ще търси успеха, за да понастигне съперника си в класирането.

От Холандия в програмата на Мtel Sport влизат 3 мача от поредния 29-ти кръг. В събота вечерта от 20:45 часа ПСВ Айндховен приема НАК Бреда. "Филипсите" са уверен лидер в класирането с актив от 71 точки като в последните 5 мача имат 3 победи, равен и едно поражение.

НАК Бреда са на 15-ото място с актив от 27 точки, а последните 5 мача има две победи, равен и две поражения. Целта пред тима на гостите е поне една точка, тъй като тимът се бори за своето спасение.

В неделния ден може да се настаните пред телевизора в 15:30 часа и в ефира на Mtel Sport да гледате домакинството на Грьонинген срещу Аякс. Тимът от Амстердам е на втора позиция в класирането с актив от 64 точки, а Грьонинген е на 13-ото място с 29 точки. 

Веднага след този двубой Фейенорд приема Екселсиор от 17:45 часа. Ротердамци изпуснаха битката за титлата, но борбата за място в Лига Европа ще е голяма. В класирането Фейенорд е на 4-ото място с 48 точки, а Екселсиор е на 11-ото място с 35.

Фейенорд редува победи с поражения и има три победи и две поражения в последните 5 мача. Екселсиор има същите показатели от последните 5 мача като има 3 победи и две поражения.

Интересно е, какво ще предложат двата тима на феновете на футболната игра, но всичко най-интересно може да проследите в ефира на Мtel Sport.