"Българското" дерби на кръга в Русия между Арсенал и Амкар в Тула беше спечелено от гостите от Перм с 1:0. В този мач участваха и двамата български футболисти в редиците на тимовете - Михаил Александров и Петър Занев. 

Капитанът на Амкар започна като титуляр и престоя на терена през всичките 90 минути, като се отличи със страхотни изяви в отбрана и беше с основна заслуга за чистата мрежа на тима си в този двубой. 

Александров пък започна като резерва и се появи на терена малко повече от четвърт час преди края. Той влезе на мястото на Кирил Комбаров, но така и не успя да помогне на тима си да изкове поне точка. 

Иначе единственото попадение в този двубой беше дело на Александър Рязанцев още в 21-та минута. Асистенцията към него беше на Дарко Бодул и в крайна сметка до края на двубоя повече попадения нямаше. 

Това беше първи успех за Амкар от началото на сезона и дойде едва в 8-ия кръг. Петър Занев и компания имат само 5 точки на сметката си и са последни в класирането. Арсенал не е в много по-добро положение. Тимът от Тула е със 7 точки и е на 13-та позиция.