Изминалият 24-и кръг в руския шампионат се оказа изключително успешен за българите там. Това са капитанът на националния ни отбор Ивелин Попов (Рубин Казан) и най-възрастният сред избраниците на Петър Хубчев Петър Занев (Амкар Перм). 

Двамата попаднаха в идеалната единадесеторка на изданието Soccer.ru за изминалия рунд от надпреварата. А с изявите си в него определено си заслужиха мястото там. Ето и какво написаха за тях от сайта: 

"Можеше да има и друг защитник на тази позиция в единадесеторката ни, защото Георги Шенников реализира гол. Но ние избрахме Петър Занев, защото неговата асистенция към Аарън Оланаре спомогна да се осъществи голямата сензация на кръга и Амкар да победи лидера Локомотив Москва. И затова се спираме именно на българина отляво на отбраната."

Колкото до Попето, текстът от soccer.ru гласеше:

"В Рубин Ивелин Попов действа по начин на върха на атаката, който позволява на наставника Курбан Бердиев да покаже на колегата си от Спартак Москва Масимо Карера, че не го е използвал по най-добрия начин, докато беше в отбора му. За Рубин Попов отбеляза втори гол в три мача, а в Казан определено са щастливи."

"И изниква въпросът какво би станало през лятото? Дали Рубин ще го откупи, или пък Масимо Карера ще успее да намери място за него в плановете си? Предстои да разберем, особено след като има контузии в състава на Спартак".