Амкар записа разочароваща загуба в битката си за спасение в руския елит. Тимът, чийто капитан е българският национал Петър Занев, записа поражение от миналогодишния шампион Спартак Москва на собствен терен. 

Отборът от Перм падна с 0:2 и продължава да е замесен в тежката битка за оцеляване и избягване на плейаутите. Занев започна титуляр за своя тим и остана на терена през всичките 90 минути,но не успя да помогне за положителна развръзка. 

Московчани стигнаха до преднина още в 8-та минута, когато точен беше Салваторе Бокети след асистенция на Фернандо. В 81-та минута беше сложена точка на интригата, когато Спартак наниза и второ попадение чрез Софиан Хани и оформи крайното 2:0. 

Така след тази победа "спартаковци" са с 53 точки на втората позиция и дори имат миниатюрен шанс да преследват първата позиция. На нея засега е Локомотив Москва с 57 точки, но за все още действащия шампион е по-важно да остане в тройката, за да играе в Шампионската лига следващия сезон. 

Амкар е 13-и с 31 точки и на практика още не може да се измъкне от позициите за плейаут. Над чертата със същия актив е Ростов, но тимът тепърва ще играе мача си от 28-ия кръг.