Без нито един българин в състава си, Амкар допусна драматична загуба при гостуването си на един преките конкуренти в битката за оцеляване Уфа. Тимът от Перм падна с 1:2 след попадение в края. 

Георги Пеев беше на пейката, но така и не се появи на терена. Петър Занев пък дори не беше в групата за този двубой, като все още не са ясни причините за неучастието и на двамата в този сблъсък. 

Развръзката в този мач дойде след почивката. Домакините от Уфа откриха още в 47-та минута, когато нигериецът Сли се разписа след страхотна асистенция на украинеца Олександър Зинченко. 

Гостите от Перм вдигнаха оборотите след този развой, но трудно стигаха до положения. Все пак те се докопаха до така важния гол. Това стана в 68-та минута, когато Александър Салугин се разписа след подаване на Георги Жикия. 

Този резултат се запази почти до края. В 88-та минута нигерицът Сли се отличи с втора асистенция, като този път намери Вячеслав Кротов и този път прошка нямаше - 2:1 за Уфа, което се оказа и краен резултат. 

Така Амкар остана с 16 точки на 9-та позиция и е само на три пред Уфа, който е първият отбор под чертата на тимовете, които ще играят плейоф за оцеляване.