Последният в класирането на руския елит Амкар Перм на практика отказа един от фаворитите за титлата ЦСКА Москва от преследването на трофея. Тимът с трима български футболисти прекъсна черната си серия без победи от октомври насам и надделя с 1:0. 

Българското дерби в този мач обаче не се състоя. За Амкар на терена излезе само родният национал Петър Занев, докато Георги Пеев беше неизползвана резерва, а Захари Сираков не беше дори в групата. Георги Миланов също не беше в групата на ЦСКА. 

Московчани бяха по-силният отбор на терена през всичките 90 минути, но нямаха късмет да преодолеят вратаря на домакините. Те имаха цели десет удара към вратата на противника, но не се разписаха. 

И в крайна сметка тимът от Перм стигна до единствения гол в мача при едно от редките си положения. Влезлият като резерва Игор Киреев беше точен в 59-та минута, само 13 след влизането си и това се оказа единственото попадение в мача. 

Така Амкар взе важните три точки, но все още е на дъното на класирането. Тимът от Перм е със 17 точки, на две от предпоследния Уфа. ЦСКА Москва е трети с 43 точки, но вече е на 12 от лидера Зенит и може да се бори само за място в Шампионската лига.