"Българският" Амкар записа пореден мач без победа и се закотви здраво на дъното на класирането на руската челна дивизия. Тимът от Перм падна с 0:1 от прекия си конкурент за оцеляване Мордовия Саранск и утежни още повече положението си. 

При това поражение играха двама от родните футболисти на Амкар. Това бяха левият защитник Петър Занев и халфът Георги Пеев. Първият започна като титуляр и остана на терена през всичките 90 минути. Вторият влезе на почивката и също се задържа на терена до последния съдийски сигнал. 

Единственото попадение в този мач падна още в третата минута, като точен от дузпа за Мордовия беше Яник Джало. В края на двубоя Белоруков от състава на Амкар получи червен картон, утежнявайки тотално положението на тима си. 

Иначе Занев и Пеев направиха много силно включване. Преди почивката левият защитник беше в основата и на трите опасни атаки на тима от Перм. Един негов удар и две опасни центрирания обаче не се превърнаха в голове. 

През вторите 45 минути Пеев влезе в ролята на активния играч, който да създава опасности пред вратата на Мордовия, но центриранията му не носеха успех на гостите и те трябваше да се примирят със загубата. 

Това поражение беше трето поредно за Амкар и общо 11-и пореден мач без победа. Последният успех на тима датира от края на октомври миналата година. Така пермчани се закотвиха здраво на дъното с 14 точки. Мордовия пък събра 25 точки на 10-та позиция и диша далеч по-спокойно от съперника си.