Бившият български национал Георги Пеев беше с огромна заслуга на успеха на своя тим Амкар Перм над Терек Грозни с 2:1. Той асистира за победното попадение, дело на Бранко Йовичич и помогна на тима си да се доближи до спасителната зона, въпреки че още е последен в класирането. 

Пеев започна на резервната скамейка, като се появи на терена в 61-та минута на мястото на родния национал Петър Занев, който пък беше титуляр. От българските играчи неизползвана резерва беше само Захари Сираков. 

Юношата на Локомотив София помогна за гола още с първото си докосване в мача. Секунди след като се появи на терена, той получи топката на левия фланг, напредна и пусна към Бранко Йовичич, който прониза стража на гостите от Грозни за 2:1. 

Иначе преди това Александър Прудников беше открил резултата за Амкар още в 20-та минута, но в 39-та минута Жозе Маурисио успя да изравни за Терек. Това статукво се запази до началото на втората част и веднага след влизането на Пеев. 

Този резултат се запази до последната минута, което позволи на домакините от Перм да се поздравят с трите точки. Те все още са последни в класирането, макар да са с актив от 20 точки, колкото има и предпоследният Торпедо Москва. Амкар е на пет точки от спасителния бряг, където сега е Уфа. Терек е в средата на класирането с 30 точки.