Грандът Спартак Москва взе тежкото гостуване на Амкар в "българското" дерби на кръга в Русия 3:1. На терена един срещу друг се изправиха сегашният национал Ивелин Попов с екипа на московчани срещу бившия такъв Георги Пеев с екипа на тима от Перм. 

В групата за мача не беше другият българин в състава на домакините - Петър Занев. Иначе Попето беше на терена през целия мач и имаше няколко шанса да се разпише, но не успя. А Пеев почна като титуляр, но беше сменен в 68-та минута. 

Мачът започна перфектно за Спартак. Още в 20-та минута Роман Широков намери перфектно Юра Мовсисян зад защитата и той без колебание прати топката в мрежата за 1:0. Само две минути след това и Ивелин Попов имаше шанс да се разпише, но не беше точен. После опита да намери Дмитрий Комбаров с петичка, но съотборникът му не се възползва.

Надмощието на московчани продължи, а българската им звезда беше сред най-активните. Но до почивката резултатът не се промени. Малко след подновяването на играта страхотен пробив на Попето едва не завърши гол, но на практика всичко свърши след втория гол на московчани. 

В 66-та минута Куинси Проумс вкара за 2:0 след невероятна тупалка от 25 метра и уби интригата в този мач. Малко след неговото попадение и Георги Пеев напусна терена, а на неговото място влезе Изуна Узочукву. 

Но и тази рокада не помогна особено на Амкар. В 72-та минута резултатът вече беше класически. Отново автор на попадението беше Куинси Проумс. Малко след това Януш Гол само успя да намали резултата и в крайна сметка Спартак си тръгна с победата с 3:1. 

С тези три точки московчани излязоха, макар и временно, на втората позиция в класирането с актив от 13 точки. С две повече е лидерът ЦСКА Москва. Амкар остава в средата на таблицата със 7 точки, но може да се свлече надолу в зависимост от развоя на останалите мачове.