Тимът с най-много българи в руския елит Амкар допусна тежка загуба при гостуването си на Локомотив Москва. Отборът от Перм падна с 0:3, а като титуляр започна Петър Занев, който обаче беше сменен рано-рано заради контузия. 

Другият роден футболист в този тим - Георги Пеев - започна на пейката, но се появи на терена веднага след почивката. Той обаче не можа да помогне много на тима си да преодолее тежкото поражение. 

Мачът започна с натиск на домакините. Те дори вкараха ранен гол в 16-та минута, който обаче беше отменен. Секунди след това Петър Занев беше сменен заради травма, но не е ясно каква е тя. 

Натискът на "железничарите" даде резултат в 28-та минута. Тогава Александър Коломейцев се разписа след асистенция на Алан Касаев и даде преднина на московчани, която беше заслужена. При този резултат дойде и почивката, а веднага след нея влезе Пеев да прави обрат, но не успя. 

Това статукво се запази до 78-та минута, когато Александър Самедов вкара за 2:0, а в 86-та Алексей Миранчук оформи класиката и крайния резултат в този мач, с което подпечата и трите точки за тима си. 

Така Локомотив Москва събра 24 точки, на пет зад лидера ЦСКА Москва и е на второто място. Амкар е на 11-а позиция с 12 точки и е на добра дистанция от опасната зона на изпадащите в Русия.