Георги Пеев и Петър Занев бяха в основата на победата на Амкар с 3:1 над гостуващия Динамо Москва в четвъртфинален мач от турнира за купата на Русия по футбол. Двамата българи започнаха срещата в титулярния състав на домакините.  

Александър Прудников откри резултата за тима от Перм в 27-ата минута след подаване в пеналта от Сергей Баланович. Четири минути преди почивката след центриране на Пеев от корнер към близката греда Занев продължи с глава към Николай Зайцев, който отблизо също с глава за втори път прати топката в мрежата на столичани. Пеев можеше да се разпише след час игра. Той отправи силен изстрел под гредата от границата на наказателното поле, но вратарят на гостите Антон Шунин направи страхотно спасяване.

В 67-ата минута Динамо беше много близо до попадение, но резервата Фатос Бечирай нацели гредата с шут от дистанция, а след това Павел Погребняк направи два пропуска за столичани.

Пеев беше заменен в 84-ата минута от Алихан Шаваев. Три минути преди края Станислав Драгун все пак вкара почетен гол за московчани с глава след подаване от ъглов удар. Надеждите на гостите за късен обрат бяха съкрушени в добавеното време, когато Шаваев се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Томаш Хубочан срещу него. С успеха Амкар се присъедини на полуфиналите на надпреварата към ЦСКА Москва, Зенит и ФК Краснодар.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS