Българският нападател Димитър Макриев разкри в интервю за Гонг, че има оферти за него, включително и от руския Амкар Перм. Мениджърът Мирчо Димитров е уведомил голмайстора на Ашдод за интереса.

 

„Бях в тежка ситуация, защото цели осем седмици не успях да вкарам гол. Новата година започна добре. В шест мача вкарах шест гола. Дано продължава така”, сподели таранът от Израел за предаването на Дарик радио „Голлиния”.

 

„Имаше интерес от страна на Апоел Тел Авив и Макаби Тел Авив. До вчера се уточняваха доста неща. Има вероятност да подпиша предварителен договор и от лятото да бъда футболист на един от тези отбори. По-конкретно имаше оферта и от Амкар Перм, но все още не се е стигнало до договорка. Трансферният пазар в Русия се затваря по-късно, но нищо не зависи от мен. Трябва двата клуба да се разберат”, откровен бе Димитър Макриев.

 

Той сподели, че желанието му е да играе в по-добър тим и да се развива като футболист. „Президентът на клуба е съгласен с моето мнение. Въпросът е да дойде изгодна оферта, както за мен, така и за клуба”.

 

Нападателят на Ашдод се съгласи да коментира и проваления трансфер в Левски през лятото. „За да се завърна на „Герена” не всичко зависеше от мен. На този етап не се получи трансферът, а и нашият президент каза, че е по-добре да остана в Ашдод. Разбира се, че съжалявам, защото Левски ми даде път във футбола. Надявам се един ден да се завърна”, продължи Макриев.

 

„Тогава с г-н Батков се разбрахме за една цена в Израел, а после в България условията, които ми предложиха, бяха много различни. Нашият президент бе на почивка на Златни пясъци. Често говорихме по телефона и не се стигна до трансфер. Трите страни не постигнахме договорка”.

 

„Мисля, че не съм направил голяма грешка. Всички мои връстници искат да се махнат от България, да играят другаде. Не виждам защо трябваше да го правя на всяка цена”, допълни стрелецът на Ашдод от Израел.

 

Макриев сподели, че все още Ашдод преговаря с Макаби Тел Авив, но до трансфер може да се стигне едва през лятото. Той не скри, че е в много добри отношения с Мартин Кушев и Захари Сираков от Амкар, но все още не е говорил с тях въпреки интереса на руския клуб.

 

Голмайсторът на Ашдод каза, че се надява на повиквателни в националния тим, но не отрече, че конкуренцията в атака е огромна.