ЦСКА Москва победи Амкар Перм с 2:1 в българското дерби на 16-ия кръг на руското първенство. Московчани спечелиха 3-те точки в края на мача. 

Георги Миланов от ЦСКА и Петър Занев за гостите изиграха цял мач. Гостите откриха резултата с попадение на Сослан Таказов в 15-ата минута, но с два гола на Роман Еременко в 78-ата и 90-ата минута "армейците" взеха успеха.

Срещата се игра при -11 градуса на "Арена Химки" пред малко над 6000 зрители. Гостите откриха резултата в 15-ата минута на срещата. След изпълнение на корнер топката попадна в Таказов и той препарира Акинфеев.

До края на първото полувреме Еременко на няколко пъти можеше да изравни резултата, но не сполучи.

След почивката Еременко изравни в 78-ата минута, а в добавеното време отново той донесе успеха на ЦСКА. В 84-ата минута Петър Занев фаулира Георги Миланов отзад и получи жълт картон за провинението си. В 87-ата минута резервата на ЦСКА Цауня нацели гредата с удар от малък ъгъл.

След тази победа ЦСКА е на второ място с 31 точки, но с мач повече от лидера Зенит, който е с 35 точки. Третото място е за Краснодар с 30. Амкар е на 13-ото място с 12 точки.