„Българският“ отбор в руското първенство Амкар Перм записа престижно равенство 1:1 като гост на гранда Зенит Санкт Петербург в мач от 15-тия кръг.

За Амкар като титуляри започнаха Петър Занев, Благой Георгиев и Георги Пеев. Георгиев и Пеев, които изиграха 90 минути, бяха с основна роля и за единствения гол на своя отбор в мача. Петър Занев пък напусна терена в 88-а минута заради контузия, а на негово място влезе четвъртият българин в състава Захари Сираков.

В 18-а минута Благой Георгиев получи медицинска помощ, след като бе грубо фаулиран от Виктор Файзулин. Българинът обаче се завърна в игра, за да бъде с основна заслуга за първия гол в мача в 26-а минута. Благо центрира от корнер, а в наказателното поле над всички се извиси Томас Фибел, който стреля с глава. Ударът на французина срещна тялото на Георги Пеев, но пък отново бе в обсега на Фибел, който този път с шут с крак вкара за 1:0.

Вижте гола ТУК!

Зенит изравни в 38-а минута, когато Роман Широков ефектно от въздуха отклони топката в наказателното поле. Там за нея се пребори Аксел Витсел, който успя да подаде към Дани и португалецът с точен изстрел вкара за оказалото се крайно 1:1.

Вижте гола ТУК!

В класирането Зенит остава лидер с 36 точки, на 6 пред Локомотив Москва и Спартак Москва, които имат и мач по-малко. Амкар е на шеста позиция с 24 точки.

В друг съботен мач в Русия Динамо Москва победи Том Томск с 1:0. За загубилите цял мач изигра Живко Миланов, който се записа в статистиката с жълт картон.