Българският национал Петър Занев беше титуляр за своя Амкар, който съумя да измъкне точка при гостуването си срещу ЦСКА Москва от 13-ия кръг на руската Премиерлига. Срещата на „Арена ЦСКА“ завърши при 2:2, а тимът от Перм удържа равенството с 10 души.

Родният легионер в редиците на московските „армейци“ Георги Миланов остана извън групата за двубоя, който даде поредното доказателство за влошената форма на столичния гранд. ЦСКА инкасира цели 3 загуби в предишните си 4 шампионатни мача, а срещу Амкар отново не убеди с играта си.

Домакините имаха шанса да открият сравнително рано резултата – още в 18-ата минута Сергей Игнашевич беше точен от дузпа, за да даде аванс от 1:0.

Амкар направи сензационен обрат само в рамките на 120 секунди. В 25-ата минута Гиорги Жикия изравни за 1:1, а в 27-ата Михаил Костюков се разписа – 2:1 за Амкар.

Точно преди почивката Зоран Тошич съумя да възстанови равенството, а през второто полувреме ЦСКА не можа да превърне териториалния си превес в нещо повече. В самото продължение на мача нигериецът Фегор Огуде от Амкар бе изгонен за втори жълт картон, но това не доведе до неприятности за гостите.

ЦСКА вече се смъкна до четвъртата позиция с 22 точки, докато лидерът Спартак Москва има 31. Амкар е пети с 21 пункта срещу името си.